Den Salige Isabel

Resirkulering av plast og løsningen

I disse dager er det kanskje litt rart at man fortsatt må snakke om dette temaet: resirkulering av plast. Vi alle vet at det finnes et helt kontinent i likhet av plast, og det virker som at ingen vet hva man skal gjøre med dette?

Resirkulering av plast

Problemet med plast i dag

Problemet med plast i dag er at det er en kamp å produsere plast, men det er en enda større kamp å bli kvitt det. I Norge så er vi egentlig ganske flinke på resirkulering. Selv om vi ikke er veldig glade i panten som betales ekstra, gjør panten oss flinkere til å resirkulere fordi vi vet at vi vil få panten tilbakebetalt. Norge har funnet måten å motivere oss til å ta en del i denne prosessen. 

Ikke bare dette, men også helt fra barnehagen så lærer vi barna til å ta aktiv del i resirkuleringen. Barna lærer å rydde offentlige steder, og derav merker de fort dersom det er ekstra søppel i ett området. Noe som får dem til å unngå forsøpling i senere tid. 

Da jeg vokste opp hadde vi faktisk en eller to ganger i året. Der hele nabolaget kom sammen for å gjøre alt litt penere. Vi jobbet hardt fra tidlig til ettermiddagen der alle sammen hadde en rake, en søppelpose og egne hansker. Det beste med denne dagen var at vi på slutten av arbeidet fikk en gratis bolle og en gratis brus. Dette føltes som en velfortjent premie siden vi hadde jobbet hardt alle sammen i løpet av denne dagen. Ikke minst var det utrolig hyggelig at hele familien kom sammen for å skape en trygg, fin og rydding lekeplass. 

Problemet med resirkulering i andre land

I andre land er de ikke like heldige som oss. De har ikke den samme forståelsen av resirkulering at vi må alle komme sammen for å skape en bedre verden, verden ligger i hvert enkelts hender og vi må hver enkelt av oss gjøre vår egen del for å redde planeten.

Det finnes land der du ikke får en premie dersom du resirkulerer eller rydder etter deg, derimot vil du få en bot dersom du ikke gjør det. Dette er ganske omvendt tankegang enn den vi ser her i Norge. Det er selvfølgelig synd at det er nødvendig med en premie for noe som bør ses på som “basic actions”. Slik som å hilse på noen eller svare dersom noen spør deg om noe. Men uavhengig om vi får en premie eller bot, så finnes det et større bilde som vi må se nærmere på. Nemlig planeten vår.

Løsningen på plast er rett foran oss, resirkulering!

Løsningen på dette er egentlig ganske enkel og ses rett foran oss. Gjenbruk er nøkkelordet her! Vi har nevnt resirkulering tidligere, men for å definere dette begrepet er det snakk om gjenbruk av all plast. Det vil si at ikke bare flasker, men også poser også vil brukes om og om igjen. 

Dette vil bety at vi ikke vil ha like friske, sterke farger og flott presentasjon når det gjelder både det ene og det andre, men det vil bety mye mer. Det vil bety en verden med mindre problemer i forbindelse med forurensning! 

Resirkulering av papp

Etter litt leting er det allerede flere som jobber mot en resirkulert verden, jeg fant denne siden her som jeg syntes var veldig interessant.

Gjør din del!

Vi er så heldige som får være på denne planeten, det er derfor så utrolig fint at vi kan alle ta å gjøre vår del til å gjøre den litt bedre! Jeg er virkelig en elsker av naturen, se blogginnlegget mitt om dette ved å klikke her.