Den Salige Isabel

Økologiske klær og planeten vår

Økologiske klær som ivaretar planeten vår, som passer på at både dyr og mennesker har det bra i skapelsen av nye klær for oss mennesker, er dette mulig?

Forurensning i produksjon av klær

Litt informasjon av forurensning i produksjon av klær deles med dere her:

-20% av forurensning i havet kommer fra klesindustrien

-1,5 trillion vann blir brukt hvert år i klesindustrien

-200 tonn med ferskt vann blir brukt for å farge et tonn med stoff

-90% av vannet som har brukt i forbindelse med dette blir sluppet ut på nytt i havet og elver uten å først bli renset

Vi har ofte lest om hvordan klesindustrien bidrar til mye forurensning til planeten vår i forbindelse med produksjon av nye klær. De fleste industrier finnes i Asia og er lite regulerte i forhold til å være miljøbevisste. 

Hva kan gjøres for å bidra til mindre forurensning i klesindustrien?

Økologiske klær jobber nøyaktig mot disse tallene som vi ser i forbindelse med forurensning i klesindustrien. Det sies at dersom du kjøper en økologisk t-skjorte er du med på å spare 90% klimagassutslipp, 2500L kunstig vanning og ikke minst 1,6 dl giftige kjemikalier. 

Det kan være et god steg for oss alle mot en bedre planet å være mer oppmerksomme på å kjøpe klær som bidrar til mindre forurensning og ivaretar planeten vår, menneskene, naturen og dyrene som er på den.

Kjøp økologiske klær for å bedre forurensning

Hvordan får man tak i økologiske klær?

Kanskje vil det være at en lurer på hvor man kan få tak i økologiske klær. Tidligere skrev jeg om klesindustrien og hvordan de store kjempene som HM ikke bidrar veldig til en bedre planet, derimot har vi i det siste sett at også HM har egne seksjoner for økologiske klær den dag i dag, og som er veldig fine!

Fretex er fantastisk for de som er glad i gjenbruk. Derimot er jeg en person som liker den siste moten, jeg liker den italienske stilen og elsker å prøve ut nye ting. Fretex kan absolutt ha mye fint! Men dersom vi er helt ærlige pleier de å ha klær som er litt eldre ut.

De som dedikerer seg kun til økologiske klær

Etter noen raske undersøkelser var jeg så heldig som fant en nettbutikk som dedikerer seg kun til økologiske klær. I tillegg til dette var jeg veldig glad for å høre deres bakgrunn for utviklingen av det de jobber med. Hvis du er interessert i økologiske klær anbefaler jeg at du sjekker ut nettbutikken deres her. De virker veldig spennende og jeg skal absolutt teste de ut ved mitt neste kjøp. 

Økologiske klær og gjenbruk til en bedre verden med mindre forurensning

Samme går vi mot en bedre verden

Vi bør hver enkelt av oss gjøre vår lille del mot en bedre verden. Kan neste kjøpet ditt være økologiske klær? Jeg synes det er veldig hyggelig om dere kan dele om dere allerede har tatt slike steg. Eller om dere tenker å gjøre det ved deres neste kjøp. Sammen kan vi gå nærmere mot en bedre verden for oss selv. Og også for de som kommer til å nyte den etter oss!
Et annet tips er donasjon av de klærne man ikke lengre bruker, her skriver jeg om dette!