Den Salige Isabel

Donasjon av klær og herlig byttefest

Etter jeg ble med på shoppestopp bevegelsen har vi sammen funnet nye måter å ha det gøy med klær. Gjennom donasjon og byttefest!

Hvorfor donasjon av klær er bra

Det kan være ganske opplagt hvorfor donasjon av klær og sko er en god ting. Likevel jeg vil gjerne nevne litt nærmere vedrørende dette. 

Kanskje kan det være at noen har et plagg, enten sko eller klær, som man har kun brukt én gang eller kanskje aldri brukt i det hele tatt. Vi alle har nok kjøpt et perfekt par sko i butikken, og kun etter én gåtur har vi raskt forstått at de var altfor vonde til å noensinne bli brukt igjen. Likevel synes vi de er for fine til å bli kvitt, så vi beholder de med et håp og en tanke at foten vår en gang vil tilpasse de vonde skoene og vi vil kunne bruke de snart igjen. Da er spørsmålet, kunne disse skoene bli brukt av noen andre?

Donasjon av klær er bra

Hvordan donasjon og bytte kan foregå

Det er mange ulike måter å donere klær eller gjøre bytte av disse. Tidligere nevnte jeg appen Tise, og både Tise og Finn.no er to fine måter å gi bort eller selge klær eller sko til andre. 

Dette bidrar da til at andre kan få kose seg med et helt nytt plagg i deres øyne, og du kan kanskje til og med tjene penger på det også! I hvert fall taper du ikke alt du allerede brukte på de skoene som til slutt ikke passet helt din fot. Har dere brukt disse tjenestene før? I så fall vil jeg gjerne vite hvordan det fungerte for dere, både som selgere og kjøpere av brukte klær. 

Andre type donasjoner

Det finnes også andre type donasjoner. For meg er den mest kjente organisasjonen Fretex. De tar imot klær som er godt passet på og selger disse videre til en veldig lav pris. Fretex har en blanding av gamle klær, men også en del ubrukt og fint for de som er ute etter en god stil eller look.  

Jeg anbefaler absolutt å kontakte disse eller gå innom en av butikkene. Dette for å se hvordan man gjør en donasjon og hvordan de arbeider mot en bedre verden. Vi er observante på gjenbruk og ikke kaste det vi ikke lengre bruker. 

En donasjon av klær til Fretex for en stund siden.

Jentekveld og byttefest

En fulltreffer av en perfekt kveld er å invitere til byttefest med jentene. Det fungerer slik at alle tar med 10 plagg hver, og så legges alt utover bordet eller gulvet, og så kan hver enkelt på rundgang ta et av plaggene som de andre jentene har tatt med seg. 

Det er en helt fantastisk kveld fordi du føler du går ut med helt nye klær. Dette helt gratis og helt uten å påvirke miljøet ytterligere! Samtidig blir du selv glad for donasjonen. Det at at noen kan få nyte og kose seg med et plagg, eller noen sko du ikke kan bruke selv. En skikkelig vin-vin situasjon for alle sammen!

Jeg kan virkelig anbefale en slik kveld. Dersom du ikke har flere venninner å invitere så fungerer det også kjempefint med både familiemedlemmer eller kollegaer. Det viktigste er å gjøre bytte av klær, og med et glass vin så blir det også en koselig kveld. 
For mer informasjon om klesindustrien kan dere lese her!