Den Salige Isabel

Corona, tips og tanker rundt dette

I disse tider med corona må vi passe på, være forberedt, være på vakt, men også bevare roen. Vi kan klare å kjempe mot dette, og vi vil klare det om vi alle går sammen!

Hysteri mot corona er lov

Det er noen som har vist hysteri mot covid-19 i Norge. Tanken jeg har bak denne oppfatningen er at det er helt i orden å vise hysteri. Man kan få lov til å bli hysterisk, og jeg synes ikke man bør dømme noen som er hysteriske mot dette viruset. Det er lov og tillatt til å være redd. Alle og enhver har sin egen situasjon å leve med, og vi er ingen til å dømme om noen har lavt immunforsvar eller om noen har medlemmer i familien eller nære venner som er i risikogruppen.

Selv har jeg en venninne som har to små barn på 2 år som virker helt friske og raske, men de må beskyttelse fordi de har noe i kroppen som gjør de sårbare mot akkurat dette viruset.

Corona gjør det desto viktigere med håndvask

Være på vakt mot coronaviruset

Vi bør alle være på vakt mot Coronaviruset. Ikke bare på vakt for at vi selv skal holde oss friske, men også for andres del. Dette med masker er veldig diskutert. I mange land så har dette blitt 100% obligatorisk og man får faktisk bøter dersom det ikke opprettholdes hele tiden. Det er ikke bare for å beskytte en selv, men også alle andre medborgere i landet der man bor og lever. Dette kan også kalles nestekjærlighet, noe vi bør streve mot å vise og ha oppriktig medfølelse for alle sammen.

Spesifikke tips mot Coronaviruset

Noen spesifikke tips for å kjempe mot coronaviruset er blant annet:

  1. Føler du deg dårlig, hold deg hjemme
  2. Bruk munnbind så ofte du kan
  3. Bruk hansker eller desinfiser og vask hendene dine mye
  4. Vær omtenksom og ikke døm andres hysteri

Punkter 1-3 kan være gode vaner vi kan lære av og ta med oss videre inn i fremtiden. Vi vet aldri dersom det vil komme flere sterke viruser i tidene framover, og vi bør alltid være forsiktige når det kommer til helsen vår.

Når det gjelder punkt nummer 4, må vi, som tidligere nevnt, vise forståelse for andre. Dersom du ser noen hamster i butikkene må du huske at du ikke vet om kanskje den personen handler inn for noen andre, kanskje noen som er syke eller som er redde. De må få lov til å gjøre det som trengs for at de kan føle seg trygge og i ro. Du og jeg kan hjelpe dem med dette ved å ikke dømme dem.

Vaske hender og å vise medtanke kan hjelpe mot corona

Vi vil vinne mot corona

Vi må alle gjøre hvert vårt for å kunne vinne mot Coronaviruset. Jeg fant tidligere en artikkel om noen andre tips, for eksempel hvordan man bør vaske hendene ordentlig her.

Jeg håper alle er flinke til å ta i bruk disse 4 punktene, fordi vi vil kunne bli sterke når vi jobber sammen mot en bedre og vakrere verden!
Når det gjelder hygiene skriver jeg også om nettopp renhold og huden vår her.