Den Salige Isabel

Tur på fjellet med Rufus og kos

Endelig hadde jeg fri en hel søndag, Jippi! Ikke noe ekstra jobbing eller andre ærender. Så jeg tok med meg flott Rufus og vi gikk en skikkelig tur på fjellet.

Kjærligheten til tur i fjell og skog

Helt siden jeg var en veldig liten jente har jeg elsket turer, spesielt i skog eller til fjells. Familien min og jeg vi tok med oss alle hunder og de som ønsket å være med. Sammen med litt mat og drikke satt vi faktisk av hele dager til å kose oss. Det skjedde ikke veldig ofte, kanskje 1 gang hver tredje måned. Både pappa og mamma jobbet en hel del, så vi fikk til dette når ting ble litt roligere. Jeg kan godt si at det var noen av de beste utfluktene vi hadde sammen som hele familien samlet.

Denne spesielle turen får meg til å tenke på kjære Perla, som jeg skriver om mer her.

Fin tur og landskap

Tur til Helgelandstrappen

Dagen kom endelig da jeg tok en prat med velse Rufus, og han var helt enig med en skikkelig lang utflukt til fjellet. Han har faktisk hatt noen dager der han har vært litt slapp, så først var jeg litt usikker på om han kunne takle en slik tøff dag. Likevel hadde jeg merket at han spiste mer, så mer glad ut og var mer leken de to siste dagene. I tillegg tenkte jeg at man kan alltids snu dersom ting ikke ble så bra som man hadde planlagt.

Reisen gikk til den kjente Helgelandstrappen denne gangen! For dere som ikke kjenner til denne, så er det snakk om et område 818 meter over havet, det er faktisk en hel del meter! Det som er morsomt med dette stedet er at Sonja, altså dronningen vi hadde, åpnet denne trappen. 

Agenda for en fin tur:

Opp kl 03:30: Frokost og forberedelser – her hadde jeg gjort mange forberedelser kvelden før

Ankomst til Mosjøen kl 07:30 (dette er rett i nærheten av Helgelandstrappen)

Da vi ankom Mosjøen så tok vi også en liten pause, eller en frokost nummer 2. Det er viktig at vi begge hadde nok energi for hele dagen, selv om jeg tok med mer snacks og drikke til selve utflukten. Jeg hadde planlagt omtrent å være tilbake hjemme igjen kl 20, som betydde at vi måtte kjøre hjemover igjen kl 16. Likevel tenkte jeg at en tur på 8 timer var veldig fint og en koselig opplevelse for å komme seg litt vekk fra bylivet, stress og press!

Etter at vi kom frem til trappen fortsatte vi utflukten videre til Øyfjellet, og det var en fantastisk utsikt over hele Mosjøen! Alt sammen tar ca 5 timer, men jeg anbefaler noen pauser innimellom, fordi det er ganske høyt og dersom det er glatt må man være forsiktige.

Rufus og jeg på tur til Helgelandstrappen

Turblogger og inspirasjon

Reisen var absolutt herlig og det var akkurat det både jeg og Rufus. Vi trengte på en rolig og fin søndag for oss selv!
Det finnes mange flotte blogger der ute overalt i hele Norge dersom dere lurer på hvor man bør reise. All min inspirasjon og drømmer finner jeg på bloggen til Foreningen, dere kan finne mer her. Jeg synes de deler opplevelser med en slik innlevelse at man nesten er med dem på selve utflukten!