Den Salige Isabel

Reise til Budapest for å besøke de fine restaurantene og spa

Det var endelig tid for en reise til Budapest! Vi hadde hørt så utrolig mye fint om både restaurantene og de flotte spa som man kan finne der. Dette er min opplevelse som jeg deler med dere!

Historien til Budapest og hvorfor det er så spesielt å reise dit

Det er spesielt å reise dit siden byen faktisk var ledende med masse rikdom. Før bestod den av 3 ulike nabobyer, Pest, Buda og Obuda. Det var faktisk ikke før senere at de ble slått sammen at navnet “Budapest” kom frem. Dersom man befinner seg i selve byen er det veldig spesielt å stå rett ved elven, der siden Buda og siden Pest blir splittet. Buda har litt eldre bygninger, men veldig vakker. Pest er mer moderne og det er her man kan besøke dagens “sentrum”. 

Vi reiste endelig til Budapest for å besøke de fine restaurantene og spa

Hvorfor alle bør reise til Budapest og hva man bør oppleve der

Det er mange som spør meg hvorfor man bør reise til Budapest og hva man faktisk kan få oppleve der. Listen er uendelig lang! Derimot skal jeg oppsummere helt kort hva som er obligatorisk på et besøk til denne vakre byen. For dersom man kun har en langhelg å bruke så må man få med seg det absolutt essensielle. 

Jeg legger gjerne opp en plan for en langhelg fra og med fredag til søndag kveld. Ideén er at man tar flyet etter jobb torsdag kveld og reiser hjemover igjen enten søndag kveld eller mandag på formiddagen.

Besøk av de vakre, naturlige og historiske spa i Budapest

På fredagen er det satt av tid på morgenen å besøke de vakre, naturlige og historiske spa på reise i Budapest. For meg er det to favoritt-spa man kan velge mellom, Szczesny og Rudas. Fredagen deres kan være følgende:

09:30 frokost på et av de beste kaféene med den beste kaffen

10:30 ta den gule t-banen til Szczesny, når dere går av t-banen kan dere gå til venstre. Inngangen dere velger er faktisk veldig viktig. Noen steder er det egne personlige kabiner der man kan skifte helt privat, mens ved andre innganger så må man skifte akkurat slik man gjorde på barneskolen. Husk å drikke masse vann!

14:30 spa besøket kan ta slutt og dere kan gå å spise lunsj. Man blir faktisk utrolig sulten av å være på spa! Det er utrolig mange restauranter man kan velge fra, så her lar jeg hver og én selv velge, fordi det kan aldri gå feil!

16:00 etter lunsj kan dere godt dra kort innom hotellet for å legge fra dere badetøyet, håndklær og gjøre dere klare for litt sightseeing.

Vår fine reise til Budapest

I tillegg må lørdag og søndag også nytes for fullt i Budapest

For å kunne nyte for fullt reisen både lørdag og søndag i Budapest vil jeg i en annen del også dele hvordan man kan bruke disse dagene på en effektiv og minnerik måte! For flere tips kan dere lese mer her.

Jeg håper virkelig dere vil kunne oppleve denne flotte byen og at dere vil bli like forelsket som meg! Helt ærlig kan jeg si at jeg hadde mer penger til overs å bruke på denne reisen på grunn av Shoppestopp, her skriver jeg mer om dette.