Den Salige Isabel

Europa der de aller beste spa blir besøkt og testet

Selv om Széchenyi Thermal Bath og Rudas Bath er kjent som de aller beste spa i hele Europa tester jeg fortsatt disse og her kommer endelig tilbakemeldingen fra reisen. Dette er en andre del av tilbakemelding fra Budapest, første del kan leses her.

Besøk i Budapest og deres spa som er Europas beste

I et tidligere blogginnlegg skrev jeg om en reise til øst-Europa og å besøke Budapest. Jeg lagde en plan for fredagen som inneholdt besøk av spa Széchenyi og det å kunne nyte en fantastisk frokost i byen. Nå vil jeg redegjøre litt hva man kan gjøre på lørdagen for å kunne planlegge en effektiv og minneverdig reise, før man eventuelt reiser hjemover igjen på søndagen eller mandagen. 

Kart over vakre Budapest som ligger i Øst-Europa

Helgetur til Budapest og en perfekt plan for en effektiv lørdag

Vi begynner gjerne igjen med en god frokost kl 10:00, eller gjerne før dersom dere våkner tidlig! Personlig synes jeg det er herlig å ha en litt lat morgen når jeg er på ferie, men blir jeg altfor treg om morgenen kan jeg fort bli veldig sulten, så klokken 10 for meg er en perfekt tid for frokost når jeg er på helgetur i Europa!

10:00-11:00 Frokost på et av de beste kaféene i sentrum av Pest siden

11:00-14:00 Besøke mitt yndlingsspa som heter Rudas på Buda siden av byen. Rudas er veldig mye mindre enn Széchenyi som ble lagt inn på tidsplanen på fredag. Likevel er det utrolig koselig siden det faktisk er fra 1600 tallet! Man kan helt enkelt gå dit over bruen eller ta bussen.

14:00-16:00 Lunsj med kos og god vin, alle steder er fantastiske!

16:00-17:30 En liten hvil på hotellet der man kan legge fra seg badedrakten og våte håndkler

17:30-20:00 Sightseeing av historiske begivenheter som man absolutt bør besøke

20:00-00:00 Herlig middag på et av de beste stedene etterfulgt av en cocktail eller en flaske vin med god musikk

God cocktail på ferie i Europa

Historiske begivenheter til Budapest i Europa som man bør besøke

Når det kommer til tidsplanen fra 17:30 til 20:00 så er det er utrolig mange historiske begivenheter i Budapest som befinner seg i øst-Europa

De led dessverre en hel masse under andre verdenskrig. Man kan besøke de historiske skoene som ligger ved parlamentet for å minnes om akkurat dette. Parlamentet er også en veldig vakker begivenhet å besøke, men likevel er den utrolig vakker også på utsiden.

Dersom man ikke har mye tid til å besøke alle steder på reisen, kan jeg anbefale en av disse båtene som går i elven. Fra elven kan man se alle de flotte bygningene, og på kveldene vil de lyse perfekt opp.

Andre flotte og minnerike spa-turer i vakre Europa

Selv om jeg personlig synes de beste spa i Europa befinner seg i Budapest, er denne artikkelen veldig fin for mer informasjon om andre fantastiske steder.

Her nevnes det blant annet naturlige spa i Island, eller vakre og historiske områder i Tallinn. Jeg har aldri besøkt Island, så det er absolutt det neste på min liste!