Den Salige Isabel

Uren hud og tips til akkurat dette

For en stund tilbake slet jeg med uren hud. Jeg brukte mye tid til å undersøke hvordan jeg kunne få en fin og ren hud. Her deler jeg med dere noen triks og tips til hvordan dere også kan dette.

Bakgrunn for uren hud

Min bakgrunn for uren hud startet vel egentlig da jeg allerede var 12 år. Jeg hadde veldig mange små kviser, spesielt ved områdene på kinnene. Det så ofte ut som utslett og ved å ta sminke over ble alt egentlig veldig mye verre. 

I tillegg hadde en dårlig vane med og alltid ta på huden. Jeg klødde nesten hele tiden, og det gjorde til at jeg fikk arr som varte veldig lenge. Foreldrene mine maste alltid på meg at jeg ikke burde ta på ansiktet mitt. Likevel siden det forstyrret meg så var det veldig vanskelig å la være.

Når vi først snakker om ren hud så er et besøk på Spa i Budapest helt perfekt for en fantastisk, myk og ren hud. Se her om du vil lese mer.

Hvorfor noen får uren hud og ikke andre

Det har alltid vært interessant for meg å kunne forstå hvorfor jeg og noen har veldig mye problemer med huden, mens andre ikke har disse problemene. 

Etter noen undersøkelser med å forstå bakgrunnen til urenheter viser mye av forskningen at det har mye å si vedrørende hormoner og hvordan disse påvirker enhver kropp på ulike måter. Mellom 13 og 20 år så er det veldig mye som skjer i kroppen. Dette er helt vanlig, vi vet jo at vi bør forandre kroppene våre, så i løpet av denne prosessen så er det en del hormoner som “løper løst” for å si det helt enkelt. Vi kan altså si at uren hud kommer an på hormonbalansen i kroppen, men er dette den eneste årsaken? 

Jeg vil unngå uren hud

Andre årsaker til uren hud

Andre årsaker til urenheter kan være at man ikke helt vet hvordan man skal gå frem å pleie den. Dette var noe jeg ikke lærte før jeg var 17 år gammel, fordi jeg rett og slett ikke tenkte på at denne delen kunne hjelpe meg mot urenheter. Det er noen tips som jeg gjorde for å holde urenheter i sjakk, men som absolutt ikke ble helt fjernet med tanke på hormonbalansen.

Tips for bedre hud:

Det var noen tips til en bedre hud som jeg satt i gang med så fort jeg fikk denne informasjonen, og dette ønsker jeg å dele med dere. Jeg håper virkelig at dersom dere har de samme problemene som meg, at disse tipsene vil hjelpe dere slik som det hjalp og enda hjelper for meg.

Vaske huden 2 ganger om dagen: 

Om morgenen og kvelden, og dersom du trener må du også vaske den rett etter trening for å fjerne svette. 

På morgenen så må du rense ansiktet fordi i løpet av natten vil huden regenerere seg, og mye døde celler vil tette porene, så disse må du fjerne for å kunne starte en ny dag. 

Før du legger deg er det viktig å rense ansiktet for å kunne ta bort forurensninger som har “landet” på ansiktet ditt i løpet av dagen.

Bruke rett ansiktskrem: 

Det finnes så utrolig mange ulike ansiktskremer der ute. Jeg har prøvd meg frem, betalt og feilet med en hel del. Dette er et ganske vanskelig steg i prosessen mot en bedre hud, fordi hver enkelt har ulik DNA og er altså bygd opp på ulik måte. Det kan være at du kanskje har fetere, tørrere, eller som meg som er ganske vanskelig – blandet. Kanskje deler av ansiktet ditt er tørt, mens andre deler er fet. 

Man må da altså prøve seg frem og se hva som fungerer best for hver enkelt. Jeg kan absolutt anbefale den kremen som jeg bruker, men det er ikke sikkert at denne vil fungere for deg. Hvis du vil lese mer kan jeg anbefale denne siden for flere råd. 

Jeg hadde problemer i huden og tok noen steg for en fin og ren hud

Ikke ta på ansiktet: 

Dette er veldig vanskelig, men prøv å ikke ta på ansiktet. Lag deg en vane og pass godt på at du unngår dette. Fordi dette steget er like viktig som de to ovenpå. 

Lykke til dere! Håper disse triksene vil hjelpe like mye for dere som det gjorde for meg.