Den Salige Isabel

Trening og hvorfor dette er viktig

Trening er faktisk noe av det viktigste som finnes for kropp og sjel. Dersom kroppen blir vant med trening så kan man virkelig bli avhengig av dette og kroppen vil ofte si ifra hvis man ikke har trent på et par dager. Jeg deler med dere mitt program for inspirasjon og glede!

Hvorfor alle bør trene

Årsaken til hvorfor alle bør trene er egentlig mer kompleks enn man tenker i utgangspunktet. I begynnelsen vil man kunne tenke seg at trening forebygger hjertesykdommer og derfor er dette viktig. Derimot er det faktisk dypere enn kun dette. 

Trening vil hjelpe kroppen med sirkulasjon, blodsirkulasjon og lymfesirkulasjon. Lymfesystemet arbeider blant annet med å fjerne giftstoffer fra kroppen. Giftstoffer påvirker kroppen på den måten at man kan virkelig merke det på både humør og energi.

Positivitet og trening

Positivitet og trening går virkelig hånd i hånd. Det at giftstoffer forsvinner fra kroppen gjør at tankene klargjør seg. Man føler seg virkelig mer positiv og man blir mer åpen for glederike øyeblikk. I tillegg til at man får mer energi til å være mottakelig mot nye erfaringer og anledninger, noe som automatisk gjør at man finner mer glede i livet. Dette er faktisk et resultat av endorfiner som blir sluppet løst under trening, men også at giftstoffer forsvinner fra systemet vårt og det gjør at negative tanker som kan påvirke oss går vekk.

Trening er bra for kroppen

Mitt program til trening

I over lengre tid har jeg alltid likt veldig godt å dra på gymmet. Jeg har elsket å gjøre det jeg synes er best for meg og har aldri likt å ha en personlig trener som forteller meg når og hvordan jeg bør trene. Derimot synes jeg en personlig trener er en utrolig bra tjeneste. Nettopp fordi man kan på en enklere måte nå målet man har. Med litt profesjonell hjelp kan man også unngå skader. 

Derimot for min egen timeplan syntes jeg det var enklere å kaste seg mot treningen når jeg hadde tid til det, og ikke på et bestemt tidspunkt. For tips og råd for en god økt har jeg alltid lest her.

Crossfit i mitt hjerte

For en tid siden begynte jeg faktisk med Crossfit. Det var helt nytt for meg og i begynnelsen likte jeg det ikke spesielt mye. Spesielt med tanke på at tidspunktene er veldig lite fleksible. Det var vanskelig for meg å finne en tid som passet med kalenderen min. Derimot, etter et par ganger på Crossfit forstod jeg raskt at jeg egentlig ikke trente så hardt som jeg trodde på studioet, og ja, jeg ble hekta!

Trening og complex workout synes jeg det er det beste alternativet til en god treningsøkt!

Hvorfor Crossfit trening er bra og for alle

Det er mange som forteller meg at Crossfit er farlig. Og at om en tid vil jeg få problemer med både kne og skuldre. Jeg er helt enig at med Crossfit trener man på en annerledes måte. Dersom man ikke er forsiktig kan det få konsekvenser. Likevel er faktisk Crossfit utformet på en slik måte at man trener på en mer naturlig måte enn dersom man befinner seg i et studio.

På et studio er det ofte man har veldig lite bevegelse i øvelsene. Det er om å bevege seg minst mulig for å få full fokus på den ene muskelen man trener. I Crossfit derimot er i hvert fall 90% av alle øvelser det man kaller “complex workout”. Dette betyr at man gjør en øvelse og bruker nesten alle muskler i kroppen for hver utførelse. 

Jeg anbefaler absolutt at dere prøver Crossfit minst 2 ganger og dere kan se hvordan det vil slippe løs endorfiner som gjør dagene litt enklere! I tillegg, der jeg trener er det fantastisk service, service er veldig viktig for meg, les mer om dette her.