Den Salige Isabel

Oppskrift på verdens beste pasta

Som dere vet så forsøker jeg å spise økologisk og vegansk når det er mulig, og derfor har jeg lekt meg litt på kjøkkenet og kommet fram til verdens beste pasta med tomatsaus og champignon. Og for å gjøre saken enda bedre, så er det en vegansk rett! Er du en kjøtteter så kan du selvsagt tilpasse denne retten og legge til noe kjøtt, men jeg anbefaler ikke det – den er supergod som den er. 

Jeg trenger ikke reise til Italia for å få tips fra en italiener

En god venninne av meg er halvt italiensk, og takket være henne har jeg fått noen veldig gode tips når det kommer til å lage god saus. Jeg er så glad for det, fordi jeg er sikker på at denne retten ikke hadde vært like god uten dette trikset. Det (ikke så veldig) hemmelige trikset er at du skal la tomatsausen stå og putre så lenge som mulig. Jeg er jo heldigvis en veldig tålmodig person, så det er ingen problem for meg. Jeg kooooser meg på kjøkkenet med de herlige duftene, i vente på den beste pastaen jeg vet om. Om dere vil lese mer om mine tanker rundt et vegansk kosthold kan dere lese HER

Pasta er min favorittmat

Ingrediensene du trenger til denne enkle pasta-oppskriften

For å lage min yndlingsrett så trenger du… 

  • Din favoritt-pasta
  • Et glass eller en boks med 400g klassisk tomatsaus 
  • 3 dl grønnsaksbuljong 
  • 2 ss sojasaus
  • Champignon (så mye som du vil, jeg eeelsker champignon)
  • 2 hvitløksfedd 
  • Tørket chili 
  • Oregano
  • Salt & pepper
  • Cherrytomater (en god håndfull)
Min gooode pasta med tomatsaus og digge cherrytomater

Den superenkle fremgangsmåten – perfekt pasta!

Det første du gjør når du skal lage min favorittrett er at du starter med å ta ut alle ingrediensene fra kjøleskapet, slik at ingenting er iskaldt når du skal putte det i stekepannen. Jeg liker å bruke en dyp stekepanne (tenk wokpanne) slik at jeg får plass til alt, og kan mikse i pasta når alt er klart. Deretter så kutter du opp champignon, tørket chili, presser hvitløk og kutter cherrytomatene i to. Legg alt dette klart på siden, slik at du har det lett tilgjengelig i løpet av matlagingen. 

Den fantastiske pastasausen som har tatt min matlaging til neste nivå 

For å starte på sausen så starter du med å ta liiitt olje i stekepannen og deretter tar du den pressede hvitløken i pannen og lar den brunes i 1 minutt før du hiver champignonen i pannen. Når du har tatt i champignonen så putter du 1,5 dl grønnsaksbuljong i stekepannen, slik at soppen trekker den til seg og får en fantastisk smak. I tillegg så tar du litt salt og pepper på, uten at det blir for mye. Når champignonen har begynt å trekke til seg grønnsaksbuljongen så putter du i den oppkuttede tørkede chilien, og pass på at du ikke tar for mye (tenk på hvor mye du og de som skal spise den, faktisk tåler). 

Når champignonen begynner få farge så blander du i den klassiske tomatsausen. Den er perfekt til pasta, etter min mening. Du blander den i over lav varme, og deretter så følger du på med 2 ss sojasaus og resten av grønnsaksbuljongen. Følg på med oregano (jeg liker å bruke en hel del, hehe), bland og la sausen stå og putre over lav varme. 

Å koke din pasta til perfeksjon – en kunst jeg ikke har lært

Det å lage pasta er noe jeg enda ikke er helt ekspert på, til tross for at jeg alltid blir fornøyd med selve retten. Det er så enkelt som at du må følge anvisningen på pakken, avhengig av hvilken pasta du har valgt ut. Jeg liker å bytte på å lage denne retten med enten spaghetti eller fusili. Disse er mine to favoritter når det kommer til pasta. Du velger din favoritt! 

Siste steg du må gjøre før du kan nyte denne gode pastaen

Mens pastaen koker så putrer sausen, og når det er ca. 5 minutter igjen på kokingen så putter du de oppkuttede cherrytomatene i stekepannen og blander inn i sausen. Når den er ferdig så heller du av pastavannet, men lar det være igjen ca. 2 dl i kjelen, slik at når du heller pastaen over i stekepannen så følger ogsa vannet som er igjen. 

Bland alt sammen og la det stå på lav varme og putre sammen i 2 minutter til. Deretter er det klart! Da kan du dandere det kjempefint på fatet eller i skålen din – og nyyyyt! Og husk, denne oppskriften er helt vegansk, så den passer for alle.