Den Salige Isabel

Hjemmelaget deodorant som er miljøvennlig

Deodorant med aluminium er faktisk kjent for å være kreftfremkallende. Med tanke på dette har jeg derfor begynt å lage min egen hjemmelaget deodorant og jeg deler oppskriften med dere!

Deodorant og helse problemer

Det er faktisk en stund siden det ble anerkjent at deodoranter muligens kan gi brystkreft, og aluminium som de legger til i oppskriften til deodoranten er absolutt ikke sunt for oss. I hvertfall ikke å smøre dette hver dag, og kanskje opptil flere ganger om dagen på huden vår. De fleste produsenter har begynt å lage “sunnere” deodoranter, likevel er det flere som skriver “allum” i stedet for “aluminium”, som faktisk er helt det samme. 

Hjemmelaget er ofte det beste

Hjemmelaget har jeg alltid ment ofte er det beste. Dette er fordi man vet nøyaktig hvilke ingredienser og hvordan alt er blandet sammen, slik at man vet og har kontroll på hva man faktisk får i seg eller smurt på kroppen sin. Helt oppriktig kunne jeg godt bruke mer penger på en sunnere deodorant, bare for å forstå flere måneder senere at den faktisk hadde aluminium i seg likevel. Slike nyheter er skuffende, spesielt når man virkelig prøver å unngå visse produkter for å kunne ha en bedre helse og unngå mulige helseproblemer i fremtiden. 

Hjemmelaget er best

Hvordan få en skikkelig god og hjemmelaget deodorant

Etter litt forskning og undersøkelser har jeg funnet den beste oppskriften for en hjemmelaget deodorant som passer perfekt til mine underarmer! Selvfølgelig kan man doble eller halvere oppskriften, det kommer an på hvor mye du selv har lyst til å lage. Første gang jeg lagde den, tok jeg halvparten siden jeg var usikker på om den faktisk kom til å fungere for meg. Her kommer oppskriften:

1 spiseskje bikarbonat

1 spiseskje maismel

½ spiseskje kokosolje

20 dråper essensielle olje av sitron

For at underarmene faktisk skal ta til seg den hjemmelagde blandingen varmer jeg forsiktig og bikarbonat med kokosolje. Da smelter bikarbonaten og jeg merker at blandingen blir mye enklere å påføre og smøre ut. Denne blandingen blir også en krem, så den må påføres med fingeren. Gjerne vente fem minutter før man kler på seg. Det kan kanskje virke litt lenge å vente med 5 minutter dersom man har hastverk. Men husk at man kan for eksempel ta den på seg før man eventuelt sminker seg. Så da er det kun å gjøre sminken mens blandingen tørker på huden.

Hjemmelaget deodorant for en sunnere livsstil!

Andre hjemmelaget skjønnhetsprodukter

Det finnes utrolig mange andre hjemmelagede skjønnhetsprodukter som man kan prøve seg på. Alt fra hårmaske, fuktighetskremer. Noen bruker kun ren mandelolje som ansiktskrem. Mens det å leke seg med essensielle oljer kan virkelig gjøre store endringer i hvert enkelt produkt. 

Jeg syntes det var så fint å lese om slike oppskrifter, tips og triks på denne bloggen til Grønne Jenter. De har en litt annen fremgangsmåte enn meg, men det er opptil en hver og prøve seg frem. Da finner man fort ut hva som fungerer for hver enkelt og hva man liker best!
For andre skjønnhetstips, les innlegget mitt her.