Den Salige Isabel

Helse – vil veganske produkter forbedre denne?

Det er flere og flere som går over til veganske varer den dag i dag. Mange snakker om helsefordeler ved å innføre denne enkle endringen i dagliglivet. I denne artikkelen skal vi diskutere om dette er en sannhet eller om dette ikke er en nødvendighet for å nyte et godt og sunt liv med god helse.  

Veganere og deres synspunkter

Noen veganere har valgt å gå over til andre typer produkter med tanke på deres livssyn. Vi kan lese definisjonen av begrepet: 

“.. avstår fra å skade, utnytte alt av levende skapninger gjennom et livssyn og en filosofi … tar bruk av og konsumerer bare kost basert av planter og ingen produkter fra dyr eller deres opprinnelse. Dette betyr derav også alt av fisk, skalldyr, fire-bent dyr og produkter som blir utviklet ved hjelp av dyr, som for eksempel honning, melk eller egg. ”

Det er ganske klart forklart at her følges dette synspunktet av noe dypere rotfestet i sin tro og sitt syn på livet og denne verden. Men hva med de som går over til alternative varer for andre grunner enn deres livssyn?

Andre grunner for veganske produkter

Helt klart finnes det veldig mange som har valgt andre type produkter av andre årsaker enn at de ikke vil skade levende vesener. I tillegg finnes det flere som kaller seg veganere, men de tar bruk eller spiser visse levende vesener likevel. Hva er årsaken til at det velges å ta ut noen varer og andre vil de fortsette å benytte seg av?

Bedre helse med veganske produkter? 

Det er forsket på at noen dyr får i seg altfor mye antibiotika. Det er masse sykdommer og de er nødt til å få beskyttelse mot det som kan skape økonomiske problemer for eieren. Det er her mange velger mot sunnere livsstil. 

I tillegg finnes det mange andre årsaker til god helse ved å bytte til noen veganske produkter. For eksempel har de bevist at dyreprodukter, spesielt ved spising av kjøtt, forårsaker syre i kroppen. Syre igjen står for de fleste sykdommer og problemer vi kan få i dag. En god helse er noe vi alle strever mot, uten en sunn livsstil så er det ikke bare vanskelig å tenke, men også å nyte av livet.  

helse og veganske produkter

Hvilke endringer gir god helse?

De første stegene som de profesjonelle guruene gir er å eliminere rødt kjøtt. Likevel er det snakk om at man vil trenge vitamin B6 og B12 for å kunne opprettholde hva som vil mistes ved denne endringen. Fisk er også omdiskutert i dag om det vil påvirke en god livsstil. Fisk inneholder viktige fettstoffer, men som likevel kan være forurenset av havet som finnes i dag. Før man tar slike valg mot en sunnere livvstil bør man kjenne sin egen kropp. På den måten at dersom man går mot veganske produkter vil det gi bedre helse, og ikke at det skal bli dårligere.

Er det verdt å bruke veganske produkter for en bedre helse?

Veganske produkter er absolutt enkelt å få kjøpt i dag. En bedre helse er absolutt verdt å se nærmere på. Det finnes enkle tiltak en kan gjøre – spise mindre kjøtt og mer grønnsaker. I tillegg til å skifte ut noen skjønnhetsprodukter for å se mot et bedre liv. Vi oppmuntrer alle til å se nøye på hvilke små endringer enhver av oss kan gjøre!

For å teste ut flere miljøvennlige og veganske produkter prøve jeg denne nettbutikken.