Den Salige Isabel

DIY-ansiktsskrubb – Hvordan du kan lage din egen

Det å skrubbe huden er et viktig steg av hudpleierutinen – bare ikke hver dag! Jeg har prøvd utrolig mange forskjellige gode produkter når det kommer til eksfoliering, men tenkte det hadde vært utrolig gøy å prøve å lage en egen hjemme med ting jeg har på kjøkkenet. En klassisk DIY. Oppskriften ble veldig vellykket, og derfor ønsker jeg å dele den med dere. 

Hvorfor burde man skrubbe huden i ansiktet sitt i blant?

Å skrubbe huden i ansiktet er noe man burde gjøre 1-2 ganger i uken, men det er viktig at man ikke gjør det for hyppig, fordi det kan irritere huden. Det kommer også an på hvilken hudtype det har, for en fet hud kan tåle 2-3 ganger i uken mens en sensitiv ikke burde skrubbe mer enn 1 gang per uke eller ha en alt for hard skrubb. Derfor er det så perfekt med DIY siden du kan justere selv alt etter hvordan din hud er. Les mer om det HER.  

Grunnen til at alle burde skrubbe huden innimellom er fordi man da får fjernet døde hudceller. Man hjelper hudens celledeling så den går raskere og dermed får man raskere hudfornyelse – noe som betyr finere hud med mer glød. I tillegg til dette så klarer huden å trekke til seg produktene du bruker på den på en bedre måte. Dersom man ikke har et lag med død hud liggende i mellom. Jeg skal ikke gå inn på hver enkelt hudtype og dette akkurat nå, men bare pass på at du ikke skrubber for ofte. 

Det beste er en DIY ansiktsskrubb

DIY med varer som du finner hjemme på kjøkkenet ditt

Jeg ønsket å gjøre min DIY med ting jeg kunne finne hjemme på kjøkkenet mitt uten å måtte kjøpe inn noe ekstra. Det kan jo være at du kanskje ikke har alle disse tingene hjemme i ditt kjøleskap til vanlig. Men jeg tror nok du skal klare å finne det aller meste der, uansett hvilken type du er. Let’s DIY

Den skrubben jeg laget var en kokosolje- og sukkerskrubb. Den er god for en hud som enten er ganske tørr eller en fetere hudtype. Den er ikke helt å anbefale for den mest sensitive, siden sukkerkornene kan være litt tøff mot den mest sensitive huden. 

En enkel og kjapp DIY prosess for å oppnå fin hud med glød

Du trenger bare 1 ss kokosolje og 2 ss hvitt sukker. Du blander alt kjapt i en liten bolle, gjerne slik at kokosoljen smelter litt – men ikke helt. La den fortsatt ha litt av den kremete teksturen til du begynner å jobbe med den på huden. 

Pass på at du enten har på deg noe du ikke er redd for eller gjør det over en vask eller i dusjen. Slik at du ikke griser på klærne dine, for oljen kan dessverre lage flekker. Ta skrubben du nettopp har DIY’et i hendene og masser den lett inn i ansiktet i et par minutter. Du trenger ikke bruke kraft for sukkeret vil gjøre jobben for deg. Unngå øyepartiet, men jobb gjerne litt ekstra i t-sonen og på leppene, så vil du oppnå silkemyk hud. 

Husk at når du har skrubbet huden så tar den til seg de påfølgende produktene enda bedre. Så ta på et godt serum og en krem som du liker, og så vil du ha en naturlig glød.